SORTIDA DE NADAL

 

 

 

EL15 de DESEMBRE 40 persones entre socis i simpatitzants de la Secció vam anar a fer l’etapa de GR 7 que va de Solsona al Santuari del Miracle.

Cap a les nou del matí vam arribar a la capital de Solsonès on es va esmorzar i agafar forces per fer els 12.300 Km. de l’excursió. Però primer vam fer una visita, una mica ràpida, això si, per el casc antic i la Catedral, on un sacerdot ens va fer una petita explicació del recinte, les imatges i el claustre.

A les 10 del matí es va fer la sortida pròpiament dita, es passà per pistes i molts conreus i s’arribà al llogarret de Brics, a uns 5.5 Km. de Solsona, per arribar a L’ Alzina i després al pantà del mateix nom i al costat d’aquest posà el Pessebre, aquest any la Pilar el va fer amb ensaïmades de Mallorca, en record de la bona estada que hi vam tenir en el XL Aplec Excursionista dels Països Catalans.

2016_12_18 GR7 Solsona-Santuari del Miracle (59)

 

Tornant a la sortida, aquest pantà és a uns 9 Km. de Solsona. Una mica més i ja som al Santuari del Miracle, que ara es un Monestir Benedictí amb 5 monjos d’aquest ordre.

El 3 d’Agost de 1458 es va aparèixer la Mare de Déu a dos pastorets i a l’any següent ja es comença a construir una Capella que va subsistir fins el segle XVI.

El 1652 es comença l’ Església actual i al 1747 l’escultor Carles Morató construeix l’imponent retaule barroc actual.

Avui es un centre d’espiritualitat amb cel·les i apartaments per acollida de grups i famílies.

Es va dinar al Restaurant del mateix Monestir, com cada any, des de ja en fa molts, per celebrar el Nadal, amb molta alegria i fent força gresca.

Després de dinar el Pare Prior ens va fer una visita guiada, on ens va explicar tota l’ història del Santuari i encara ens va agradar molt més després d’haver-lo escoltat.

Va ser un dia molt ben aprofitat, la climatologia ens va fer costat, l’excursió curta però bonica, la companyia excel·lent i es va tornar a casa amb moltes ganes de celebrar les Festes que s’acostaven 2016_12_18 GR7 Solsona-Santuari del Miracle  (62) amb el pessebre al pantà de l'Alzina