Programa de la Setmana del Muntanyenc 2015

Això és un resum del programa de la Setmana del Muntanyenc 2015. Et pots descarregar el programa complet en format PDF.

Diumenge 12/04

  • Sortida al Castell Dalmau: A les 9 del matí, a la Font d’en Pascual farem un esmorzar popular. Despres els que vulguin podran practicar l’escalada al Castell Dalmau, per vàries vies o fer una caminada per l’entorn. Cal estar federat.

Dilluns 13/04

Projeccions del Festival de Cinema de Muntanya de Torelló: A les 8 del vespre a la Casa de Cultura, Passeig dels Caputxins, 18.

  • Mission Antarctic de Guido Perrini. Suïsa. 2013. 39’. Premi Granvalira a la millor pel·licula d’esports de Muntanya 2014. Xavier de la Rue, el millor snowboarder del món. Mitjançant unes imatges espectaculars, la pel.licula ens explica una història de navegació, muntanyisme, snowoard, natura salvatge i descobertes inesperades als vertiginosos pendissos nevats de les muntanyes que moren a l’oceà Antàrtic.
  • Guides & Cie de Gilles Chappaz. França. 2014. 72’. Premi FEEC a la millor fotografia 2014. Creada el 1821, la Companyia de Guies de Chamonix és la primera i més antiga del mon. La seva històrica organització se sustenta en dos pilars: la distribució de les tasques i un fons de suport als guies que han patit accidents a la muntanya. Però qui són aquestes dones i homes que han triat fer de la passió de les muntanyes el seu ofici? Mitjançant impactants imatges d’escalades al massís del Mont-Blanc, el documental és un retrat d’aquest extraordinari grup de professionals.

Dimarts 14/04

  • Àudio-visual del GR-2: A les 8 del vespre al local social. Presentat per Francesc Cucurull. Un recorregut per membres de l’Entitat on podrem contemplar les millors imatges d’aquest sender, que va des de la Jonquera a Aiguafreda.

Dimecres 15/04

  • Competició d’escalada en bloc: A les 2/4 de 7 de la tarda al local social. Es una competició d’escalada al rocòdrom instalat a la nostra entitat.

Dijous 16/04

  • El món màgic de les muntanyes, a càrrec d’Ester Sabadell. A les 8 del vespre a la Casa de Cultura, Passeig Caputxins, 18. Ester Sabadell va formar part de l’equip de “Al Filo de lo Imposible” on participà com a alpinista i ajudant de filmació. Com economista participa activament en un projecte de cooperació amb el poble d’Hushé al nord del Pakistan. L’any 2003, arran d’un accident de ràpel, es veu apartada de l’escalada durant un any molt feixuc. El 20 de juliol del 2005 aconseguí l’ascenció del Nanga Parbat (8125 m.) amb un grup mixte. Actualment és bombera de la Generalitat de Catalunya i columnista a la revista Vèrtex.

Divendres 17/04

Dissabte 18/04

  • Piscolabis de cloenda dels actes de la Setmana del Muntanyenc. A 2/4 de 8 del vespre al local social.

Diumenge 19/04

  • Caminada l’Ametlla de Mar – l’Ampolla del GR-92. Ens trobarem a l’estació d’autobusos, a les 7 del matí per sortir amb autobús. Cal portar esmorzar, dinar i aigua, així com calçat adequat. Cal estar federat.