Nova Pujada a Miramar

La cursa

La Pujada a Miramar és una de les curses amb més tradició de casa nostra: es disputa Valls cada mes de juny des de l’any 1982. Paral·lelament a la cursa es celebra també una caminada no competitiva.

La cursa forma part, juntament amb la Pujada amb BTT, de la Combinada a Miramar. El trofeu de la Combinada s’entrega el dia de la Pujada amb BTT als més ràpids del còmput total d’ambdues proves.

Enguany la cursa ha estat remodelada de dalt a baix per tal d’adaptar-la a les tendències actuals de les curses de muntanya. Si fins l’any passat la sortida havia estat sempre a Valls i l’arribada a la Cogulla de Miramar, enguany la sortida s’ha mogut a Fontscaldes per tal d’oferir un recorregut més muntanyenc. L’arribada, a partir d’ara, serà a Miramar.

Recorreguts

Actualment la Pujada a Miramar compta amb dos recorreguts: el de la cursa i el de la caminada. Ambdós comparteixen el punt de sortida i arribada però tenen caràcters força diferents: la cursa és dura i tècnica i va dirigida a esportistes avessats a la pràctica del muntanyisme; La caminada transcorre per senders i pistes de baixa dificultat però presenta un desnivell suficient com per constituir un repte per qualsevol senderista.

El recorregut de la cursa és el següent:

Descarregar

El recorregut de la caminada és el següent:

Descarregar

La cursa transcorre principalment per senders. La caminada, majoritàriament per pistes forestals i petits trams de sender.

Esmorzar

Un cop acabada la cursa, l’organització ofereix un esmorzar a tots els participants.

Premis

Actualment, l’organització premia amb un trofeu:

 • Als tres primers classificats de la general masculina i femenina.
 • Al primer classificat de les subcategories següents, tant masculina com femenina:
  • Júnior (dels 14 als 17 anys)
  • Sènior (dels 18 als 39 anys)
  • Veterà (dels 40 als 54 anys)
  • Súper veterà (a partir de 55 anys)
 • Al primer soci/a de la Secció de Muntanya de l’AAEET.
 • Al participant que hagi disputat més vegades la Pujada a Miramar.

Tornada

La tornada al punt de sortida va a càrrec dels mateixos participants, i es fa fora de tot control de l’organització. No obstant això, l’organització senyalitza un camí que permet tornar a Fontscaldes en poc més de 30’ a peu, alhora que proporciona un servei de microbús que cobreix aquest mateix trajecte. Per raó de les dificultats que comporta l’accés d’un microbús a Miramar, l’organització recomana tornar a peu a Fontscaldes sempre que sigui possible.

Serveis

L’organització ofereix gratuïtament els serveis següents:

 • Transport de material fins a la meta.
 • Dos avituallaments líquids al llarg del recorregut i un a l’arribada.